equalrights.blogg.se

"Some values most be universal, like human rights and the equal worth of human being."

Min dröm

Publicerad 2016-05-19 21:26:19 i drömmar, tankar,

Jag har en dröm som jag haft sedan jag var tretton år. Det är att göra världen till en bättre plats för alla. En rättvis värld. Om jag kan bidra med att göra världen till en rättvis och bättre plats, på något sätt, kommer jag göra det. Vi lever bara en gång. Jag tänker ofta på varför jag hade sån tur att växa upp i Sverige, att växa upp i en stillsam miljö med min familj, släkt och vänner. Jag känner mig så lyckligt lottad för att jag fått den uppväxten och barndomen. Men samtidigt ledsen för jag vet att alla inte har haft samma uppväxt som jag. De har inte haft det lika lätt, tampats med motgångar sedan ung ålder. Inte känt att man har någon, känt sig ensam, som om ingen bryr sig om än.
 
Om jag kan hjälpa en människa på denna jord, med att ge hen den mat eller andra resurser som hen behöver kommer jag göra det. Vilket är ett steg mot min dröm.
 
Varför har jag fått det previlegiet att jag får mat på bordet varje dag, kan få rent vatten ur kranen? Köpa nya kläder eller slänga mat för jag inte tycker om den? Jämfört med andra barn och vuxna i andra länder som skulle gjort vad som helst för lite ris.. Jag får så otroligt dåligt samvete för detta.
 
Om jag får barn kommer jag prata med dem om att de ska uppskatta det dem har, vara glad och tacksam att dem får växa upp i Sverige, som är ett tryggt land att växa upp i, jämfört med andra länder i världen.
 
Jag har haft samma dröm sedan jag var tretton år, jag pluggar just nu mänskliga rättigheter, ett drömprogram, jag vet att jag är påväg åt rätt håll. Jag ska bara se till att jag tar mig dit också.
 
xoxo,
En tjej med mycket tankar och en stor dröm

Om

Min profilbild

Lisa Börjesson

Hej! Bloggen drivs av en tjej som pluggar mänskliga rättigheter och drömmer av att göra världen till en bättre plats, även lika rättigheter och möjligheter för alla! Något som kommer synas mycket här i bloggen

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela